Kleinschalige dementiezorg bij LoveInCare:
Thuiszorg, Logeeropvang, Dagbesteding, Langdurig logeren
Het voorkomen van dementie bij mensen met een niet-westerse migratieachtergrond neemt snel toe. Voor laag opgeleide patiënten met een culturele achtergrond die het Nederlands niet goed beheersen. En bij mensen met een westerse migratieachtergrond worden vroege signalen van dementie niet altijd als zodanig herkend en de drempel om naar de huisarts te gaan is hoog. De diagnostiek van dementie bij niet-westerse migranten is een uitdaging. De arts moet rekening houden met Barriers in taal, cultuur en opleidingsniveau, maar ook onbekendheid met dementie, schaamte en andere zorgverwachtingen spelen een rol.
Bij LoveInCare werken goede zorgprofessionals met een migratieachtergrond, bekend met het doelgroep en specifiek opgeleid en werken met het doelgroep en zetten zich continu in voor het verbeteren van de zorg. Voor mensen met ernstige probleemgedrag vraagt om verschillende expertise, dan reiken we uit naar een team van verpleegkundige professionals. De zorgprofessionals werken intensief samen om de kwaliteit van leven van cliënten te verbeteren. Door goed te observeren en te onderzoeken kijken we naar de oorzaken van het probleemgedrag en de specifieke behoeften van de cliënten.
Onze zorgprofessionals betrekken naasten actief: Zij kennen de cliënt het beste en zijn een belangrijke informatiebron bij het bieden van zorg en behandelingen. Veder is er uitleg, steun en op indicatie wordt gekeken of ondersteuning bij de zorg van de naasten passend is. Voor de persoon met dementie zelf, maar ook voor mensen in de omgeving van de persoon is het gedrag onvoorspelbaar, lastig te beïnvloeden of moeilijk te hanteren. Dit kan zorgen voor een gevoel van machteloosheid.
Meer informatie voor verwijzers Landelijk Kennisnetwerk D-ZEP
Op de website van het landelijke kennisnetwerk vindt u meer informatie over dementie en zeer ernstig probleemgedrag voor professionals en naasten.